Degene die nooit opgeeft
Blog 2023-01-30

Ken je dat, 12 ambachten, 13 ongelukken. Dat is mijn verhaal. Ik vertel het je om te laten zien hoe je kunt transformeren. Jezelf opnieuw uitvinden. Met hypnose is het me gelukt om eindelijk te stoppen met die ongelukken.


Moet je voorstellen.


Ik groei op in een gezin waar meisjes niet zo belangrijk zijn. Ik mag niet studeren, dat is alleen voor de jongens. Meisjes moeten zich 110% inzetten voor hun echtgenoot.


Je begrijpt dat leidt tot heel veel conflicten met mijn ouders. Zo erg, dat ik bijna mezelf uit huis liet plaatsen om te kunnen studeren. “Ik zie nog mijn moeder voor me, hoe ze zegt, nou dan moet je dat maar doen.” Maar die stap is te groot. En ik leer om niet voor mezelf op te komen, en me aan te passen.


Daarna zoek ik telkens naar mogelijkheden om toch te kunnen leren, zoek ik steeds nieuwe baantjes en banen, waarin ik hoop op mijn plek te zijn.


Ik heb successen, ik haal zelfs mijn master Biochemie, maar telkens mislukt er iets.


Mijn collega’s vinden mij niet passen, mijn baas vindt mij te eigenwijs, ik wordt bang als politieagent, de arbeidsmarkt valt tegen als ik afstudeer. Ik raak depressief, lig meermaals in scheiding en raak volledig burnout. En ik krabbel weer op en misluk weer. Voor de klas, met het oprichten van bedrijven en als verkoper.


Een voorbeeldje? Na mijn burnout hoop ik als lerares voor de klas te gaan staan. Pubers op het VMBO zijn zo hard, ze vallen erover als ik per ongeluk een verkeerd scheldwoord gebruik, en erger nog iemand maakt mij er voor uit, dat ik seksuele bedoelingen zou hebben. Hé wat?? Ik??, maar het geeft mij zoveel stress, dat ik het weer niet red. En ik voel me nutteloos.


Altijd moet ik weer opgeven.


En dan breek ik mijn enkel, en ben ik een jaar veroordeeld tot bankzitten en revalideren. Mijn zeer zorgzame man kan zich helemaal uitleven. En hij blijft dat doen, ook als ik helemaal hersteld ben. Maar dan breek ik ermee, en ik kom eindelijk voor mezelf op.


Ik wil zelf doen, wat ik zelf kan.


Natuurlijk moet ik nog wel even na denken wat wil ik dan en wat kan ik dan. Maar ik ben eigenlijk heel succesvol als secretaris van onze wijkvereniging, waar ik mensen help te verbinden en plezieriger te leven. Voor die wijkvereniging zocht ik een hypnose act. En toen kwam Corona, ik had weer niks te doen en voelde me weer nutteloos.


Toen besloot ik er voor te gaan, en zelf die hypnose te leren. Dan kan ik pas echt mensen helpen verbinding te maken. Ik koos ervoor geld en tijd in te zetten helemaal voor mezelf. Ik heb mezelf belangrijk gemaakt, want alleen als ik voor mezelf zorg kan ik anderen helpen. En dat doe ik nu met mijn bedrijf. Ik help mensen die last hebben van eenzaamheidsgevoel, zodat zij gemakkelijker in het leven staan en minder lijden.


Natuurlijk verklaart mijn familie me af en toe voor gek, en is mijn man bang dat ik me te veel vermoei, maar…..


Ik heb mijn diploma hypnotherapie gehaald.

Ik heb mijn website Krinakracht.nl zelf gemaakt.

En ik werk aan een zelfgemaakt marketingplan en heb betalende klanten.


Ik heb mezelf getransformeerd. Ik ben nu “Degene die nooit opgeeft en altijd weer opnieuw begint”.


En zelfs al zou er ergens weer wat misgaan. Altijd komt weer die volgende kans, dat 13e ambacht dat wel goed gaat. Want ik ben degene die nooit opgeeft.


En daarom geef ik ook nooit op om jou te helpen. Als je me de kans geeft, zorg ik dat ook jij jouw leven kunt veranderen. Vraag gerust een gratis gesprek aan.Overzicht Blog artikelen

drs. Krina van der Meulen
master 3.0 hypnotherapeut